Dobre festivalske vibracije za zelene kolaboracije!

Za svakog posjetitelja festivala, Greencajt i Raiffeisen banka će u suradnji s Borankom posaditi jedno stablo na opožarenim područjima koja su u okolici Splita stradali u velikim požarima 2017. godine.

Od tad je najveća kampanja pošumljavanja, Boranka, sa svojim partnerima i volonterima, posadila više od 85,000 sadnica na području Splita, Solina, Makarske i Zadra, učinivši tako Boranku najvećom volonterskom akcijom pošumljavanja požarišta na razini čitave Europe. “Izuzetno nam je drago što su Greencajt i Raiffeisen banka prepoznali našu Boranku kao kampanju vrijednu suradnje. Još nam je draže što ćemo posaditi po jednu sadnicu za svakog posjetitelja Greencajt festivala i to već ove jeseni.  Pozivamo sve, kojima boravak u prirodi i malo fizičkog rada nisu strani, a koji žele pomoći u obnovi prirode, da nam se pridruže kako bismo ponovo zazelenili našu Dalmaciju”, poručio je Dan Špicer, glavni koordinator Boranke i poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske. Za sve koji dođu, vrijedni će volonteri Boranke posaditi nova drvca, a Greencajt će tako ostaviti svoj zeleni trag u najvećoj kampanji pošumljavanja Hrvatske.

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.