Film i glazba

Filmovi koje gledamo

Film prati dječji orkestar iz paragvajske sirotinjske četvrti koji svira na instrumentima napravljenima od recikliranog smeća.

PETAK 01.10.2021 | 18:30h

REDATELJ: Brad Allgood | Graham Townsley  | Juliana Penaranda-Loftus
TRAJANJE FILMA: 84 min

Kad njihova priča postane viralna, orkestar je katapultiran u središte svjetske pozornosti. Pod vodstvom idealističkog glazbenog redatelja Favia Chaveza, ovaj neobični orkestar nađe  se u čudnom novom svijetu glazbenih arena i rasprodanih koncerata. Film je dokaz transformacije moći glazbe i otpornosti ljudskog duha, pritom se fokusirajući na dva vitalna pitanja našeg doba: siromaštvo i zagađenje otpadom. 

Just Eat It je impresivni dokumentarni film o rasipanju, ali i spašavanju hrane.

SUBOTA 02.10.2021 | 18:30h

REDATELJ: Grant Baldwin
TRAJANJE FILMA: 75 min

Svi ju volimo i uživamo u njoj. Kao društvo proždiremo bezbroj kulinarskih emisija, časopisa i blogova na temu hrane, dok pritom gotovo 50% iste završi u smeću. Filmski redatelji i ljubitelji hrane Jen i Grant bave se pitanjem otpada s farmi, kroz maloprodajne lance, pa sve do vlastitih hladnjaka. Nakon što uvide količinu hrane koja se godišnje odbaci u Sjevernoj Americi odluče se hraniti isključivo odbačenom hranom. Ono što pritom otkrivaju šokantno je i uznemirujuće.

90% robe koju konzumiramo danas, proizvodi se u dalekim zamljama i doprema brodovima.

NEDJELJA 03.10. 2021 | 18:00h

REDATELJ: Denis Delestrac
TRAJANJE FILMA: 80 min

Industrija prijevoza ključan je igrač u svjetskom gospodarstvu i čini osnovu moderne civlizacije dok su njeni propisi i način na koji funkcionira mnogima nepoznati. Film odgovara na pitanja poput: Tko vuče konce u ovom više milijardi vrijednom poslu? U kojoj mjeri ova industrija kontrolira globalnu političke klimu? Kako transport ujteče na okoliš iznad i ispod površine mora? Kakav je točno život modernih pomoraca?

POWERED BY

Glazba koju slušamo

Hrvatski je gitarist, skladatelj i aranžer poznat po suradnjama s mnogim domaćim i svjetskim glazbenicima.

PETAK 1.10.2021 | 20h

Ovaj dobri duh hrvatske glazbene scene uvijek je zadužen za dobar provod, a kad se udruži s vrhunskim vokalima Ivom Ajduković i Alenom Đurasom zabava je zagarantirana.

Ovaj mladi glazbenik i kantautor jedno je od najbrže rastućih imena na hrvatskoj glazbenoj sceni.

SUBOTA 2.10.2021 | 20h

Matiju Cveka i njegov bend The Funkensteins odlikuje iznimno kvalitetan LIVE nastup na kojima izvodi svoje autorske pjesme s albuma prvijenca 'Izbirljivo i slučajno'.

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.