Budućnost u kojoj želimo živjeti: Pametni gradovi

Da pametni gradovi više nisu znanstvena fantastika, dokaz su gradovi poput Barcelone, Singapura, New Yorka, ali i nama susjednog Beča.

Fokus vođenja takvog pametnog grada zasnivan je na potrebama građana, rastu gospodarstva i kvalitetnom upravljanju odnosno optimalnom korištenju resursa. To, između ostalog, znači pametnije gradske prometne mreže, nadogradnju objekata za opskrbu vodom i odvozom otpada te učinkovitije osvjetljavanje i grijanje zgrada.

Postoje li i kod nas pametni gradovi ili barem oni koji tome streme?

SUDJELUJU:

  • Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba
  • Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke
  • Ivan Radić, gradonačelnik Osijeka

MODERATOR: Petar Štefanić 

POWERED BY
A1

Datum

01.10.2021.

Vrijeme

14:00 - 15:00
DAN
SAT
MIN
SEK
PANEL JE ZAVRŠIO
Hvala svima koji su sudjelovali.
Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.