Čitanje slikovnice “LABELKO SPAŠAVA ZEMLJU”

Pozivamo svu djecu i roditelje da dođu na čitanje slikovnice i sudjeluju u nagradnoj igri!

U sklopu inicijative Uštedi energiju! osmišljena je i otisnuta eko slikovnica i bojanka „Labelko spašava Zemlju“. Slikovnica je namijenjena uzrastu djece od 5-10 godina.

Radnja slikovnice se događa u jednoj prosječnoj četveročlanoj obitelji. Glavni likovi Dora i Labelko prolaze kroz razno razne uobičajene i svakodnevne situacije, ali kroz njih Labelko uči Doru kako da se ponaša osvještenije te time štedi energiju i očuva prirodu.

Niz zanimljivih savjeta o energetskoj učinkovitosti, ali i zaštiti okoliša spretno je ubačeno u priču na djeci prihvatljiv i razumljiv način. Agencija za odgoj i obrazovanje dala je pozitivnu ocjenu slikovnici, uz mišljenje da će pozitivno utjecati na ponašanja djece te doprinijeti zaštiti okoliša i povećanju energetske učinkovitosti budućih generacija.

Pozivamo svu djecu i roditelje u dječji kutak Greencajt festivala u nedjelju 3.10. u 11 sati na čitanje slikovnice. Nakon čitanja slikovnice svi sudionici dobit će po jedan primjerak, ali i mogućnost dobivanja dodatnih nagrada ukoliko odgovore na postavljeno pitanje čiji odgovor se krije u pročitanoj priči.