Crven-bijeli-plavi-zeleni? Koliko je Hrvate briga za održivost? 

Plave vrećice, podzemni spremnici, ekološke akcije čišćenja i domaća hrana iz ekološkog uzgoja poprilično su atraktivne teme našoj javnosti, no koliko Hrvate zaista zanima ekologija? U prvom mjesecu ove godine agencija Ipsos provela je istraživanje na 1.000 ispitanika u Hrvatskoj s fokusom na ekološki aspekt održivosti, a te će rezultate premijerno predstaviti na Greencajtu!  

Ispitali su koliko je opća populacija u Hrvatskoj upoznata s ovom temom, kako se ponašaju te što ih sprječava da se ponašaju odgovorno prema okolišu. Istraživanje uključuje segmentaciju potrošača s obzirom na nivo zabrinutosti za okoliš, baziranu na globalnom Ipsos istraživanju provedenom na 10.000 ispitanika u čak 16 zemalja! Rezultate iz Hrvatske ekipa Ipsosa usporedila je s globalnim nalazima te izradila profil svakog od segmenata.   

Pri tome će otkriti tko su Hrvati koji su izrazito aktivni u pogledu održivog ponašanja te što oni kao pojedinci poduzimaju za boljitak planeta, ali i one koji su manje otvoreni te koji još uvijek ne brinu za stanje našeg okoliša. Dotaknut će se i gorućeg pitanja – jesu li Hrvati spremni platiti više za proizvode koji su održiviji?