Dunja Mazzocco Drvar

Ravnateljica Uprave za klimatske aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, stručnjakinja za vrijeme i klimu.

Dunja Mazzocco Drvar 13 godina bila je prognostičarka u DHMZ-u i stekla iskustvo u radnim grupama za sve duljine i skoro sve namjene vremenskih prognoza, od kratkoročnih do dugoročnih, od cestovnih i pomorskih do onih za roštilje i utakmice. Urednica je vremenskih sadržaja i voditeljica u medijima 17 godina, kao i komunikatorica meteoroloških informacija te popularizatorica tema vezanih uz klimatske promjene. 

Dunja je dobitnica nagrade Europskog meteorološkog društva za najbolju televizijsku vremensku prognozu u 2018. godini, a 2020. godini napušta medije i odlazi u neprofitnu udrugu koja se bavi energetskim i klimatskim temama. Svojim radom se istinski dokazala pa je ove godine Vlada imenuje ravnateljicom Uprave za klimatske aktivnosti u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja i od tad vodi hrvatsku klimatsku reprezentaciju. 

Dunja Mazzocco Drvar pravi je primjer upornosti i djelovanja na području klime i klimatskih promjena, tema koje bi trebale biti u sve češćem fokusu stoga je nominacija za Green Lidera svakako otišla u prave ruke.

Upoznaj ostale Green Lidere