Dunja Mazzocco Drvar

Ravnateljica Uprave za klimatske aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, stručnjakinja za vrijeme i klimu.

Dunja Mazzocco Drvar 13 godina bila je prognostičarka u DHMZ-u i stekla iskustvo u radnim grupama za sve duljine i skoro sve namjene vremenskih prognoza, od kratkoročnih do dugoročnih, od cestovnih i pomorskih do onih za roštilje i utakmice. Urednica je vremenskih sadržaja i voditeljica u medijima 17 godina, kao i komunikatorica meteoroloških informacija te popularizatorica tema vezanih uz klimatske promjene. 

Dunja je dobitnica nagrade Europskog meteorološkog društva za najbolju televizijsku vremensku prognozu u 2018. godini, a 2020. godini napušta medije i odlazi u neprofitnu udrugu koja se bavi energetskim i klimatskim temama. Svojim radom se istinski dokazala pa je ove godine Vlada imenuje ravnateljicom Uprave za klimatske aktivnosti u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja i od tad vodi hrvatsku klimatsku reprezentaciju. 

Dunja Mazzocco Drvar pravi je primjer upornosti i djelovanja na području klime i klimatskih promjena, tema koje bi trebale biti u sve češćem fokusu stoga je nominacija za Green Lidera svakako otišla u prave ruke.

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.