FREIGHTENED: THE REAL PRICE OF SHIPPING

90% robe koju konzumiramo danas, proizvodi se u dalekim zamljama i doprema brodovima.

NEDJELJA 03.10. 2021 | 18:00h
REDATELJ: Denis Delestrac
TRAJANJE FILMA: 80 min

Industrija prijevoza ključan je igrač u svjetskom gospodarstvu i čini osnovu moderne civlizacije dok su njeni propisi i način na koji funkcionira mnogima nepoznati. Film odgovara na pitanja poput: Tko vuče konce u ovom više milijardi vrijednom poslu? U kojoj mjeri ova industrija kontrolira globalnu političke klimu? Kako transport ujteče na okoliš iznad i ispod površine mora? Kakav je točno život modernih pomoraca?

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.