Izložba “ČISTA UMJETNOST”

Čak 250 kilograma otpadnog materijala bilo je potrebno da se stvori pet skulptura koje nose snažnu poruku o važnosti čuvanja prirode.

Riječ je o eko izložbi “Čista umjetnost” koju je Nestlé u sklopu ovogodišnje regionalne inicijative za očuvanje i zaštitu okoliša u BiH predstavio publici. Skulpture poput morske zvijezde, američkog ždrala, kita, kornjače i podvodnog VS zemljanog svijeta od kojih najveće ima promjer od čak tri metra, predstavljaju izgled flore i faune, ako se o njima ne počnemo brinuti već danas. Impozantni postav bit će moguće razgledati u sklopu umjetničkog programa Greencajt festivala. 

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.