Dr.sc. Julije Domac

Predstavnik energetskih agencija, posebni savjetnik Predsjednika Republike za energiju i klimu.

Julije Domac jedan je od pionira energetske tranzicije u Hrvatskoj. Prvi ravnatelj REGEA-e, jedne od najuspješnijih europskih energetskih agencija koja je pokrenula i vodila vrijedne projekte. Domac je ujedno i kolumnist kao i Prvi savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za energiju i klimu u povijesti. Od 2003. predsjednik FEDARENE – Europskog udruženja regija i energetskih agencija i jedini ne-gradonačelnički član Političkog odbora inicijative Sporazuma gradonačelnika koja broji više od 7000 potpisnika. Doktorirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te je nagrađen posebnom Rektorovom nagradom, Državnom nagradom za znanost, primio je Biomass Junior Award na 2. Svjetskoj konferenciji Biomass for Energy, Industry and Climate Protection u Rimu, a 2005. godine i godišnju nagradu Zaklade Hrvoje Požar. 

Autor je posebnih izdanja i recenzent radova za više svjetskih stručnih časopisa, objavio preko 70 znanstvenih i stručnih radova te je radio kao nacionalni direktor projekta za FAO – Agencija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda, a istaknuo se  i kao voditelj projekata za IEA – Međunarodnu energetsku agenciju, nacionalni koordinator projekta za UNIDO te konzultant na projektima za Svjetsku banku. 

Svim svojim uspjesima, znanjem i iskustvom koje širi svijetom sa željom da osvijesti čovječanstvo o gorućim klimatskim temama te potakne na promjene, Julije Domac izvrstan je kandidat za nagradu Green Lidera prvog Greencajt Festivala.

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.