JUST EAT IT

Just Eat It je impresivni dokumentarni film o rasipanju, ali i spašavanju hrane.

SUBOTA 02.10.2021 | 18:30h
REDATELJ: Grant Baldwin
TRAJANJE FILMA: 75 min

Svi ju volimo i uživamo u njoj. Kao društvo proždiremo bezbroj kulinarskih emisija, časopisa i blogova na temu hrane, dok pritom gotovo 50% iste završi u smeću. Filmski redatelji i ljubitelji hrane Jen i Grant bave se pitanjem otpada s farmi, kroz maloprodajne lance, pa sve do vlastitih hladnjaka. Nakon što uvide količinu hrane koja se godišnje odbaci u Sjevernoj Americi odluče se hraniti isključivo odbačenom hranom. Ono što pritom otkrivaju šokantno je i uznemirujuće.

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.