Martina Tuta

Vlasnica OPG-a u Lici, vlasnica internet trgovine prirodnih proizvoda „Biljkoljupka“ i turistički vodič za područje Like.

Martina Tuta je novinarka, marketinški i turistički stručnjak, a odnedavno i fitoterapeut. Riječ je o svestranoj Riječanki koja se nakon raznih poslova koje je obavljala u inozemstvu uključujući i onaj u Amazonu, odlučila skrasiti ovdje u Hrvatskoj. Otvorila je svoj obrt za pružanje usluga u turizmu, zatim i OPG u Lici, a iako je mnogima pandemija pomrsila poslovne planove, Martina je odlučila ne sažalijevati se nad neizvjesnom situacijom, već ju je okrenula u svoju korist i zahvaljujući radoznalosti i velikoj ljubavi iz djetinjstva – bilju pokrenula svoju malu radionicu sa stopostotnim biljnim proizvodima. Masti, tinkture, ulja i balzami samo su dio njezinog bogatog asortimana kojeg možete pronaći na web stranici simpatičnog naziva Biljkoljupka. 

Martina, odnosno Biljkoljupka kako je sada već mnogi nazivaju, živi biljke već od svojeg djetinjstva kada je s bakom i djedom šetala šumama Gorskog kotara i Rijeke skupljajući samoniklo jestivo i ljekovito bilje. Tijekom lockdowna Martina je otvorila Instagram profil gdje je počela educirati sve ljubitelje prirode o benefitima ljekovitog bilja, ali i o mnogim drugim korisnim savjetima vezanih za boravak u prirodi. Cijelu je priču povezala sa svojim OPG-om koji se nalazi uz sam izvor rijeke Gacke u Lici te organizira razne radionice upravo na temu ljekovitog bilja. 

Martina tvrdi kako joj je drago što se među ljudima budi sve veća  ekološka svijest, no ono što nikako ne želi je da ekologija postane puki trend, već cjeloživotna promjena pogleda na svijet zbog čega je Martina idealan kandidat za Green Lidera. 

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.