Matko Šišak

Jedan od osnivača udruge ZMAG, voditelj Recikliranog imanja i Akademije prirodnog graditeljstva.

Matko Šišak je pokretač i voditelj Recikliranog imanja Vukomerić i jedan od osnivača Zelene mreže aktivističkih grupa. Posljednjih 20 godina istražuje, prakticira i promovira ekološke tehnologije i inovacije na područjima graditeljstva, „uradi sam“ kulture i permakulture. Kao edukator i savjetnik sustavno prenosi znanja iz navedenih područja široj i stručnoj javnosti.

 Autor je nekoliko knjiga i publikacija, urednik desetak izdanja iz edicije Zeleni alati. Voditelj je Akademije prirodnog graditeljstva. Matko je kroz svoj radni vijek organizirao niz edukacijskih i praktičnih radionica, tečajeva, savjetovanja i konferencija za održivi razvoj i permakulturu. Kao inicijator i voditelj projekta Reciklirano imanje koordinira izgradnju ekološkog imanja i edukacijskog centra u selu Vukomerić, a voditelj je i dviju cjelogodišnjih žonglerskih škola. 

Ovaj svestrani aktivist jasno će ukazati na probleme poput rada ilegalnih kamenoloma, prekomjerne sječe šuma, zagađenja rijeka, nepoštivanje lovostaja, ilegalnog iskopavanja šljunka, čišćenje glomaznog otpada iz potoka, šuma i rijeka, a u svemu ga vodi mladenački žar i zanos koji je i njegov životni stil i poslanje, a takav ga je predani rad prema očuvanju okoliša i doveo do nominacije za ovogodišnjeg Green Lidera.

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.