Napajanje na solarnu energiju

Znate li da Republika Hrvatska proizvodi čak 29 posto energije iz obnovljivih izvora što nas svrstava iznad prosjeka EU?

No, treba uzeti u obzir da gotovo 80 posto naše obnovljive energije proizvode stare hidroelektrane. Uz njih, energija vjetra čini preostalu petinu proizvedene obnovljive energije. Na području Hrvatske, postoji nekoliko desetaka lokacija koje imaju zadovoljavajući vjetropotencijal, ali u usporedbi s drugim europskim zemljama poput onih skandinavskih taj je potencijal malen. Kako bi podržali održive i odgovorne izvore energije, Greencajt festival će u suradnji s Enna opskrbom koja je u sustavu grupacije Energia naturalis dio energije za potrebe trodnevnog festivala dobiti iz prethodno postavljenih solarnih panela

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.