Nikola Borić

Vrhunski sportaš i atletski trener koji je pokrenuo klaster malih proizvođača Made in Papuk.

Šira javnost za Nikolu Borić saznala je prije šest godina kada se odlučio na, po mnogima, radikalan potez – napustio je karijeru vrhunskog atletskog trenera i života na visokoj nozi te svoj mir pronašao u dva kvadrata slamnato-drvene kućice u divljini potpapučkih šuma, nadomak selu Kokočak blizu Orahovice. 

Pripremao je vrhunske sportaše u 20 različitih sportova te postigao zapažene rezultate. Radio je sa Stjepanom Božićem šest godina i s njim uzeo svjetsku titulu, s Anom Sršen uzeo je dva srebra u Sydneyju i Ateni, s Gordanom Kožuljem osvajao medalje, a pomogao je i brojnim drugim sportašima da ostvare svoje snove. Međutim, Nikola je imao i vlastite snove koje je odlučio realizirati kada je smatrao da je dosegao vrhunac karijere. Oduvijek je gajio ljubav prema majci Zemlji i čvrsto vjerovao da je ona naše jedino utočište. To vjerovanje predočio je u život te mir i sreću, daleko od svih materijalnih bogatstava, pronašao je u svojoj zelenoj oazi u Kokočaku.

Danas ima farmu kojoj se nalaze brojne životinje, uzgaja vlastito organsko voće i povrće. U želji da na druge prenese poruku o važnosti konzumiranja zdrave, organske hrane i ekoloških proizvoda, osnovao je Shumsku Farmu i klaster malih proizvođača pod nazivom Made in Papuk. Nikola danas shvaća koliko malo trebamo dati Zemlji, a koliko puno će nam ona zbog toga vratiti. Naravno, rijetki su oni koji će poput njega svoj svijet okrenuti naglavačke, ali Nikola je dobar primjer osobe koja je u svoj život uvodila male promjene, zaljubila se u njih te ih pretvorila u puno veće. Zbog toga vjerujemo da je Nikola odličan kandidat za Green Lidera. 

Upoznaj ostale Green Lidere