Nikola Borić

Vrhunski sportaš i atletski trener koji je pokrenuo klaster malih proizvođača Made in Papuk.

Šira javnost za Nikolu Borić saznala je prije šest godina kada se odlučio na, po mnogima, radikalan potez – napustio je karijeru vrhunskog atletskog trenera i života na visokoj nozi te svoj mir pronašao u dva kvadrata slamnato-drvene kućice u divljini potpapučkih šuma, nadomak selu Kokočak blizu Orahovice. 

Pripremao je vrhunske sportaše u 20 različitih sportova te postigao zapažene rezultate. Radio je sa Stjepanom Božićem šest godina i s njim uzeo svjetsku titulu, s Anom Sršen uzeo je dva srebra u Sydneyju i Ateni, s Gordanom Kožuljem osvajao medalje, a pomogao je i brojnim drugim sportašima da ostvare svoje snove. Međutim, Nikola je imao i vlastite snove koje je odlučio realizirati kada je smatrao da je dosegao vrhunac karijere. Oduvijek je gajio ljubav prema majci Zemlji i čvrsto vjerovao da je ona naše jedino utočište. To vjerovanje predočio je u život te mir i sreću, daleko od svih materijalnih bogatstava, pronašao je u svojoj zelenoj oazi u Kokočaku.

Danas ima farmu kojoj se nalaze brojne životinje, uzgaja vlastito organsko voće i povrće. U želji da na druge prenese poruku o važnosti konzumiranja zdrave, organske hrane i ekoloških proizvoda, osnovao je Shumsku Farmu i klaster malih proizvođača pod nazivom Made in Papuk. Nikola danas shvaća koliko malo trebamo dati Zemlji, a koliko puno će nam ona zbog toga vratiti. Naravno, rijetki su oni koji će poput njega svoj svijet okrenuti naglavačke, ali Nikola je dobar primjer osobe koja je u svoj život uvodila male promjene, zaljubila se u njih te ih pretvorila u puno veće. Zbog toga vjerujemo da je Nikola odličan kandidat za Green Lidera. 

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.