RETHINK FOOD: THE TASTE OF ZERO WASTE…

Porazna je informacija da svake godine više od 1,3 milijarde tona hrane završi na otpadu, gotovo trećina hrane koju proizvedemo. No, što učiniti da promijenimo ne samo brojke, nego i način na koji razmišljamo o hrani? Kako početi gledati na hranu kao na resurs i priliku a ne otpad?

Kroz inovacije koje hranu ne tretiraju kao otpad, svi imamo koristi ne samo kao pojedinci, nego i kao zajednica. Od preusmjeravanja hrane kojoj ističe rok trajanja, do zero-waste kuhanja pa do djelovanja pojedinaca i kompanija u lokalnim zajednicama koje zero waste filozofiju imaju ugrađenu u svoju filozofiju života, upoznat ćemo prakse koje štede resurse, smanjuju otpad i nude odličan gastro proizvod.

U pronalaženju odgovora na ovo pitanje na panelu smo okupili pionire zero waste-a koji mijenjaju igru. Kako izgleda njihov svakodnevni rad? Što ih pokreće da se posvete zero waste inicijativama i koji su konkretni koraci koje poduzimaju da bi održivost postala stvarnost?

MODERATOR:
ILIJA JANDRIĆ,
NOVINAR, UREDNIK I PRODUCENT