“REUSE Zona by Belinka”

Kako preurediti stare drvene predmete otkrijte u Reuse Zoni Greencajt festivala!

U REUSE zoni dočekat će vas Mario Veneti koji će svojim stručnim savjetima pokazati kako uz malo mašte i vješte ruke prenamijeniti ili obnoviti stare drvene predmete . Uz sve to, dodatan sjaj drvenim uradcima dat će Belinkini proizvodi, a i osigurati im dugotrajnost.

U zelenoj Expo zoni, brojni će inovatori i mali poduzetnici predstaviti svoje proizvode i zelena rješenja. Jedan od njih je Mario Veneti kojeg smo imali priliku upoznati na portalu Green.hr kada smo vas pozvali da sudjelujete u nagradnom natječaju “Ne bacaj, preuredi!”. Talentirani Mario s vama je nesebično dijelio savjete kako preurediti stari drveni namještaj, a dao je i nekoliko primjera kako prenamijeniti stare predmete koji su skupljali prašinu na tavanima i u podrumima.

Konavljanin radi namještaj od drva, sitne popravke i ostale stolarske radove, a zadnje tri godine okrenuo se uređenju interijera. Radio je na već nekoliko velikih projekata diljem Hrvatske, a često inspiraciju za vlastoručne uratke pronalazi u starim predmetima koje obnavlja i mijenja im namjenu. Kako da obnovite stare drvene predmete koji su vam srcu dragi saznat ćete u sklopu Greencajt festivala, odnosno u “REUSE Zoni” by Belinka, gdje će vas dočekati Mario. Ako vas je ikada zanimalo kako staru dasku za rezanje pretvoriti u efektan pladanj za posluživanje, jedno je od pitanja koje možete postaviti ovom 30-godišnjem stolaru. Također, slobodno na Festival ponesite drvene predmete poput kuhača, okvira za slike ili drvene igračke koje želite obnoviti i Mario će vam na licu mjesta pokazati kako.

Osim dobre ideje i vrijednih ruku, drvu je potrebna posebna njega, a za to će se pobrinuti Belinka koja u svom asortimanu nudi sve što vam treba da bi vaši komadi namještaja i pokućstva ostali što dulje očuvani.Da renovacija namještaja nije rezervirana samo za stručnjake dokazali su naši mnogobrojni čitatelji kada su svoje radove slali za nagradni natječaj “Ne bacaj, preuredi!”. Oduševili su nas kreativnošću i spretnošću, a neke od njih moći ćete pogledati uživo na Greencajtu.

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.