Saša Cvetojević

Poduzetnik, investitor i jedan od osnivača udruge vozača električnih vozila Strujni krug.

Saša Cvetojević strastveni je zaljubljenik u električne automobile i nove poslovne modele koji donose tehnologije e-mobilnosti. Ljubav prema električnim automobilima iz prve ruke je osjetio kada je 2014. sjeo iza volana prve registrirane Tesle u Hrvatskoj, a od tog trenutka zauvijek se oprostio od klasičnih automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem. 

Kako bi dokazao da električni automobili nisu samo igračke koje ne mogu voziti na duljim relacijama, odlučio se na nekoliko uzbudljivih izazova. Vozio je Teslu preko Balkana 2014. godine, zatim je vozio od Istanbula do Nordkappa 2016., a 2018. godine prihvatio je izazov kojim je postigao nešto što nikome do tada nije uspjelo. Naime, Saša je prvi čovjek koji je električnim automobilom prešao najtopliju pustinju na svijetu, Saharu. 

Osim što privatno vozi električni automobil, uveo je takva vozila i u svoje tvrtke. Održivost u poslovanju podigao je na višu razinu kada je izgradio 100kw solarnu elektranu, zamijenio sustav hlađenja u jednoj velikoj poslovnoj zgradi, na krov poslovne zrade instalirao kolektore za pripremu tople vode te dio dostavnih vozila prebacio na plin sve kako bi dodatno smajnio ugljični otisak. Saša ulazi u žestoke rasprave sa svima koji tvrde da je globalno zatopljenje mit i da kao pojedinci ne možemo ništa poduzeti po pitanju klimatskih promjena. Također, Saša vidi da zaštita okoliša i tehnologija idu ruku pod ruku i pozdravlja sve inovacije koje će svijet izvesti na zeleniji put. Upravo zato je Saša naš kandidat za Green Lidera.

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.