The Winter I knew

Finska zima, osobito iznad Arktičkog kruga, često se opisuje kao mračna i oštra. Međutim, s posljedicama globalnog zatopljenja, zima gubi svoj izvorni oblik, čak i na ovom području. Za potrebe snimanja ovog filma, autor se tijekom tri noći izložio surovim zimskim uvjetima samo kako bi zabilježio spektakularne kadrove koji oduzimaju dah. Film je privukao veliku pažnju finske javnosti zahvaljujući impresivnim kadrovima i potresnoj priči o utjecaju klimatskih promjena na arktičko okruženje.
To je rezultiralo uvrštavanjem filma u program finske nacionalne televizije, čime se dodatno povećala svijest javnosti o ovom važnom problemu.
Nakon filma, objavljen je The Winter I Knew – The Story koji šokantno prikazuje razmjere klimatskih promjena i gubitak definirajućih karakteristika finske zime, uz autorovo promišljanje o tome što to znači za ljude koji žive na tom području.
Projekt naglašava važnost očuvanja prirode i potrebu čovjeka da se ponovno poveže s prirodom. Sam autor ispričat će nam svoje iskustvo u procesu stvaranja filma i ekstremne uvjete u kojima je sniman.