Zeleni startupovi stižu na Greencajt

Startupovi dolaze na Greencajt festival predstaviti svoje hvalevrijedne projekte.

Da tehnologija i okoliš naprosto moraju ići ruku pod ruku, svjedoče tome i ekipa iz GBC HUB-a, zelenih startupova koji za cilj imaju spasiti ono što se još uvijek spasiti da.

Ekosustav greentecha, bluetecha, cleantecha i svi ostali “zeleni” startupovi kojima je cilj pomoći u spašavanju Zemlje je ono kako bi se opisala ekipa iz GBC HUB-a koji je specijaliziran za zelene tehnologije i kojima je cilj smanjenje čovjekovog štetnog utjecaja na okoliš. Glavni pokretač cijelog projekta je Marko Brkljačić koji je ideju HUB-a uspio izrealizirati još prošle godine i danas, samo godinu dana poslije broj specijaliziranih HUB-ova unutar GBC-a svaki dan sve više raste te danas broji preko 20 startupa, 
Ovi startupovi paze na curenja metana, traže prirodne alternative za tekstilnu industriju, razvijaju carbon capture uređaje, smanjuju prehrambeni otpad, smanjuju potrošnju goriva prekooceanskim brodovima, optimiraju korištenje električne energije, smanjuju korištenje pesticida u poljoprivredi i još mnogo toga hvalevrijednog za naš okoliš. Svoje projekte i HUB-ove predstavit će i na prvom Greencajt festivalu gdje će u sklopu Zelenog Expoa, a pod pokroviteljstvom Philips Hrvatska predstaviti svoje startupove VeeMee, Miret, BiteMe!, GGO3, Projekt O2, ali i informirati ljude o tome kako utjecati na bolje sutra.

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.