ŽIVJETI DRUGAČIJE: ŠTO JEDEMO I ZAŠTO

Ovo su Drugi Načini Života. Emisija u kojoj Matt Shea, nagrađivani novinar i dokumentarni filmaš, istražuje što se događa u svijetu cirkularnosti i možemo li to primijeniti na naš život već sada. U ovoj epizodi istražujemo kako jedemo. Naš globalni prehrambeni sustav trenutno se oslanja na industrijsku, kemijski intenzivnu proizvodnju monokultura. Ova metoda, u kojoj se jedna vrsta usjeva uzgaja na ogromnim površinama zemljišta, negativno utječe na naše ekosustave, zdravlje i klimu. No, umjesto da prilagođavamo prirodu kako bi proizvodila hranu, postoje ljudi koji redizajniraju hranu tako da priroda može napredovati. Neki izmišljaju nove vrste hrane od otpadnih proizvoda. Drugi eksperimentiraju s novim načinima uzgoja hrane, povezujući potrošače s izvorima svojih sastojaka. A gdje god ljudi koriste raznovrsne sastojke, to nije samo zdravije i ukusnije za nas, već dovodi do metoda proizvodnje hrane koje su regenerativne, a ne destruktivne za okoliš.