GREENCAJT

Kako na zabavan način osvijestiti problem klimatskih promjena, saznajte na ovoj edukativnoj radionici

Ako ste htjeli naučiti nešto o klimi i klimatskim promjenama radionica Klimatski kolaž koja će se održati u sklopu Greencajt festivala pravo je mjesto za vas. Prijavite se, mjesta su ograničena.

GREEN.HR

Kako na zabavan način osvijestiti problem klimatskih promjena? Odgovor na ovo pitanje možete saznati na Greencajt festivalu, u subotu 2. listopada u trajanju od 10:30 do 13:30 sati. Riječ je naime o radionici podizanja svijesti o ekologiji poznatiji i kao Klimatski kolaž koji je osmišljen da na zabavan način široj javnosti, ali i stručnjacima, objasni što je i kako djeluje klima te pruži cjelokupan pregled uzroka i posljedica klimatskih promjena te nauči na koje načine se može učinkovito djelovati. Igra se oslanja na kolektivnu inteligenciju i razvija timski rad, a svi podaci potječu iz izvještaja Međuvladinog panela o klimatskim promjenama (IPCC).

U kvizu Klimatskog kolaža, putem brzih pitanja i odgovora, upoznajemo se s osnovnim terminima i informacijama te dobivamo priliku za produbljivanjem znanja. U trajanju od 3 sata i uz iskusnog voditelja igra će vam omogućiti 4 načina usvajanja znanja: formalizacijom (strukturiranje misli u obliku kolaža, te sažeto izlaganje naučenog), osjećanjem (izražavanje emocija vezanih uz širenje svijesti o klimatskoj problematici, kroz interakciju s drugim sudionicima), zamišljanjem (vizualizacija i ukrašavanje klimatskih interakcija, za vrijeme kreativne faze) i rasuđivanjem (razumijevanje uzročno-posljedičnih veza, brojki i grafova). Sve to očekuje vas na ovoj edukativnoj radionici u obliku kviza na kojoj možete osvojiti i zanimljivu nagradu.

Na radionicu se možete prijaviti ovdje.

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.