GREENCAJT

Mirisna radionica na Greencajt festivalu otkrit će vam kako izraditi vlastiti sapun

Na prvom Greencajt festival moći ćete sudjelovati na brojnim radionicama koje uključuju i izradu sapuna proizašlih iz kreativne i mirisne tvornice domaćeg brenda Jou Jou. Riječ je o domaćim prirodnim proizvodima koji naglasak stavljaju i na ekološki osviještenu ambalažu.

GREEN.HR

Kako bi smanjili stvaranje plastičnog otpada, mnogi danas sve češće posežu za sapunima i krutim šamponima. U ponudi takvih proizvoda, najbolji su odabir definitivno oni lokalni craft sapuni koji osim što fino mirišu i izgledaju jedinstveno, oni u sebi sadže niz beneficija za naše tijelo poput pročišćavanja kože bez uklanjanja prirodnih ulja.

Jedan od takvih proizvoda su i sapuni domaćeg brenda  JouJou,  koji ne samo da su predivni, mirišljavi i prepuni korisnih sastojaka, već dolaze i u ekološkom pakiranju. “Glavni temelj našeg branda je održivost, od same izrade, pakiranja do dostave. Svi JouJou proizvodi su veganski, bez plastike i bez kontroverznog palminog ulja. Sapune izrađujemo od samog temelja hladnom metodom izrade sapuna na najnižim temperaturama kako bi se sačuvali svi benefiti sastojaka” istaknula nam je Nikolina Firm, osnivačica brenda koja dodaje i kako veliku pažnju posvećuju i ambalaži proizvoda. “Naši sapuni dolaze s etiketom od recikliranog papira, a za slanje ih pakiramo u papirnatu ambalažu. Također, kod slanja koristimo sve biorazgradive materijale, od ljepljive papirnate trake do kartonskih kutija i ispuna za zaštitu od škroba koje se razgrade u dodiru s vodom” rekla nam je Firm.

Ovi jedinstveni sapuni kao i botaničke soli dostupni su na Jou Jou webshopu, a ako vas zanima proces proizvodnje ovih ekološki odgovornih proizvoda, onda je za vas Greencajt festival pravo mjesto gdje ćete moći sudjelovati na radionici izrade Jou Jou sapuna.

Termin ove, kao i rasporede drugih radionica donosimo uskoro. 

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.