GREENCAJT

Posjetitelji nakon prvog dana radionica otišli oduševljeni i s osmijehom na licu

Iza nas je prvi dan Greencajt festivala na kojemu su održane tri od ukupno 15 radionica koje će biti na trodnevnom zelenom festivalu u Rougemarin parku. Prijavljeni sudionici uživali su u raznovrsnim i edukativnim radionicama s kojih su kući otišli sretni i prije svega informirani.

GREEN.HR

Prvim danom listopada započeo je i prvi Greencajt festival u organizaciji Green.hr platforme. U tri dana trajanja festivala u zagrebačkom Rougmarine parku, posjetiteljima se nudi pregršt zanimljivog, edukativnog i zabavnog sadržaja. Osim panela, zelenog Expoa, uživanju u veganskom meniju, kina na otvorenom i večernjim svirkama, posjetitelji mogu sudjelovati i na radionicama na kojima mogu isprobati i naučiti korisne održive i zelene stvari.  Petak je tako donio tri od ukupno 15 radionica koje će se održati u vrijeme trajanja Greencajt festivala.

Radionice su započele s Planiranjem vrta na balkonu pod vodstvom urbane vrtlarice Andreje Čoh koja je sudionicima pokazala kako crtati vrt, ali i  uspješnu tehniku uzgajanja hrane na balkonu. Na radionici Izrade veganskih slastica sudionici su naučili kako veganske slastice mogu biti kvalitetna i ukusna alternativa desertima na koje smo navikli, dok je ekipa iz Cap-O-Boxa oduševila sudionike u radionici Izrada svijeće gdje su imali prilike naučiti kako izraditi ekološki prihvatljive svijeće koje nisu štetne ni za prirodu ni za životinje.

Prvi dan radionica uspješno je iza nas, a na rasporedu je još mnogo zanimljivih koje se tek trebaju održati. Sve informacije o festivalu možete pronaći ovdje.

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.