PHOTO: Alexander Štrbac

GREENCAJT

Premijerno predstavljanje – najatraktivniji električni i hibridni automobili na Greencajt festivalu

GREEN.HR

Velika novost Greencajt festivala je Expo zona na kojoj su prezentirani najnoviji modeli električnih i hibridnih automobila. Jedan od najatraktivnijih modela električnih automobila, Mercedesov EQS, po prvi je put javno predstavljen široj publici i to upravo na najvećem zelenom festivalu u regiji, Greencajtu, koji se održava od 3. do 5. lipnja 2022. u zagrebačkoj staroj Tvornici električnih žarulja i Rougemarin parku. Osim Mercedesa, svoje električne i hibridne modele predstavili su i brendovi Audi, Citroën, Peugeot, Škoda i Volkswagen.

Volkswagen i Škoda samo su neki od brendova izloženih na Greencajtu FOTO: Alexander Štrbac

„Šest vodećih brendova u Hrvatskoj, kada je elektrifikacija automobila u pitanju, predstavilo je svoje električne i hibridne modele upravo na našem Festivalu. Jedinstvena Expo zona savršeno se uklapa u bogati program, dok su se posjetitelji imati priliku upoznati sa svim dobrobitima koje nove generacije automobila donose. Krajnje je vrijeme za naglašavanje važnosti savladavanja globalnih zelenih izazova, a ovakva jedinstvena prilika samo potvrđuje da alternative postoje te da su predvodnici zelene tranzicije već danas među nama“ – najavio je Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala.

Jedinstvena Expo zona na Greencajt festivalu FOTO: Alexander Štrbac

Festival će naposljetku ugostiti preko 60 stranih i domaćih govornika koji će diskutirati o održivim temama te predstaviti praktične primjere koji su nužni za promjenu dosadašnjih praksi u poslovanju i svakodnevnom životu. Osim predavanja, panel diskusija i radionica, posjetitelji imaju jedinstvenu priliku upoznati se s novim modelima hibridnih i električnih automobila koji imaju povoljan utjecaj na okoliš. Električni automobili ne ispuštaju emisije ugljičnog dioksida (CO2) i štetnih čestica (NOx), a njihovom širom uporabom potencijalno se može poboljšati kvaliteta zraka, što je posebno značajno za stanovnike urbanih područja. Program ovogodišnjeg Greencajta osmišljen je s ciljem da inspirira i razvije svijest kako alternative održivom načinu života nema, što će sigurno pozicionirati Zagreb kao zelenu metropolu.

Citroën u Expo zoni u sklopu Greencajta FOTO: Alexander Štrbac

Unatoč ozbiljnim temama o gorućim pitanjima, organizatori su se pobrinuli da osim edukativnog sadržaja posjetiteljima ponude i onaj zabavni, a sve informacije i novosti o održivim temama i najvećem zelenom festivalu možete pronaći na službenim kanalima:

Greencajt.hr

Greencajt FB

Greencajt IG