MARCO SILVA

BBC NOVINAR I REPORTER

Kada ne piše vrhunske istraživačke tekstove za BBC, njihov novinar i reporter Marco Silva vozi se kajakom ili biciklom po svojoj „bazi“, kako u šali naziva Oxford.
On je stručni novinar koji pokriva sve teme vezane za klimatske promjene i ekologiju, s posebnim fokusom na informacije koje se u medijima mogu pogrešno prikazati ili (ne)namjerno iskriviti. Strastveni je fact checker koji se fokusira na utjecaj medija i društvenih mreža na percepciju klimatskih promjena kod čitatelja i gledatelja. U tom pogledu posebno ističe problem dezinformacija i teoretičara zavjera, za koje kaže da im nikada ne bi dao ni sekundu medijskog prostora.
Njegove istraživačke priče često podižu buru u britanskoj javnosti, ali i šire, budući da su problemi s kojima se Marco bavi globalni. Prošle je godine otkrio kako je industrija fosilnih goriva potrošila milijune dolara za zavaravajuće digitalne oglase koji su zbunili javnost, a istraživao je i kako su mjere smanjenja prometa diljem njegove zemlje upletene u ozbiljne teorije zavjere.

Pogledaj i ostale govornike