NICK CURTIN

VLASNIK I CHEF RESTORANA S MICHELINOVOM ZVJEZDICOM ZA ODRŽIVE PRAKSE, RESTORAN ALOUETTE, COPENHAGEN

Nick Curtin, chef s Michelinovom zvjezdicom, postao je jedno od najistaknutijih imena u svijetu održive gastronomije. Samo osam mjeseci nakon otvaranja, njegov restoran Alouette osvojio je Michelinovu zvjezdicu, a zatim i Michelinovu zelenu zvjezdicu za svoje ekološke prakse. Sa samo 23 godine, postao je izvršni chef u restoranu Compose, privlačeći pažnju uglednih medija poput The Wall Street Journala i Esquirea. Njegova jela dobila su izvrsne kritike u The New York Timesu i Bloombergu, a sudjelovao je i u popularnoj emisiji “Iron Chef America” na Food Networku. Curtinov rad u ACME-u i Rosetteu istaknuo je njegov jedinstveni pristup kuhinji, posebno u radu s povrćem i tehnikama kuhanja na drvu. Ova inovativnost donijela mu je prestižno mjesto na Zagatovoj listi Top 30 Under 30 za 2014. godinu.

Iako je poznat po inovativnim tehnikama kuhanja na drvu i radu s povrćem, koje su mu donijele prestižno mjesto na Zagatovoj listi Top 30 Under 30 – Nick je najviše ponosan na svoj najnoviji projekt. Riječ je o projektu Alouette 2.0, koji uvodi “plot dining“, gdje svako jelo priča priču o farmama i održivim poljoprivrednicima koji stoje iza tih sastojaka.

Ovaj inovativni pristup nije mogao biti ostvarenje bez podrške Camille Hansen, suvlasnice Alouettea i strastvene zagovaračice održivosti u kuhinji. Camille je posvetila svoju karijeru stvaranju jela koja spajaju nordijske okuse s ekološki odgovornim praksama. Kroz svoj rad u Alouetteu, Camille zagovara korištenje lokalnih i sezonskih namirnica, dok smanjuje otpad i podržava male poljoprivrednike. Njezin vizionarski pristup održivosti u kuhinji omogućava joj da stvori ne samo ukusna, već i ekološki osviještena jela koja imaju pozitivan utjecaj na okoliš i zajednicu. Zajedno, Nick i Camille redefiniraju visoku kuhinju i pokazuju kako se održivost i kreativnost mogu uskladiti kako bi stvorili jedinstvene gastronomske doživljaje.

Pogledaj i ostale govornike
BRETT STCLAIR

BRETT STCLAIR

Osnivač Teraflow.ai, AI i tehnološki inovator, bivši izvršni direktor Googla

LILY COLE

Osnivačica platforme Impossible.com i pokreta The BAFTAs Green Carpet Challenge, britanski supermodel

ANDREA GEREMICCA

Generalni direktor Europskog instituta za inovacije u održivosti (EIIS) i profesor na Sveučilištu LUISS