GREENCAJT

Sve ljubitelje biljaka na najzelenijem festivalu očekuju čak dvije radionice!

Dečki iz Dnevne doze biljaka na prvom Greencajt festivalu održat će čak dvije radionice koje će omogućiti svim polaznicima da se kreativno izraze, oslobode maštu i dobro provedu. Saznajte o kojim radionicama je riječ…

GREEN.HR

Tomislav Štrkalj i Leon Božić, dvojac koji stoji iza projekta Dnevna doza biljaka i stalni kolumnisti Green.hr-a, vjeruju da zeleni kutak u svom domu može imati svatko, neovisno o dobi, spolu, zanimanju ili mjestu života. Koliko su ustrajni u tom uvjerenju dokazat će na prvom Greencajt festivalu na kojem će održati radionicu izrade terarija – najnoviji trend u svijetu biljaka koji je zaludio svijet.  Ne samo da će vam pokazati kako izraditi terarij, nego će vam nesebično udijeliti savjete kako ga održavati, a zatim ćete ga moći odnijeti kući kako biste postali ponosan vlasnik novog zelenog ljubimca. Osim izrade terarija, tu je još jedna radionica s kojom ćete zaprljati ruke i usput se odlično zabaviti. Naime, za sve one umjetničkog duha priredili su radionicu ocrtavanja teglica za biljke.

Ali što je uopće terarij?

Biljni terariji je poput male džungle u staklenci, a u zadnje je vrijeme postao najpoželjniji ukras svakog interijera. Ono što nas sve često privlači terarijima je lakoća održavanja, pogotovo kad se radi o mini terarijima u staklenci koje se često naziva samoodrživima. Međutim, nisu svi terariji samoodrživi, ali na razne načine mogu to postati. Zašto je ova prozirna posuda namijenjena rastu biljaka postala tako popularna zadnjih godina? Koja je razlika između terarija, vivarija i paludarija? Kreativni dvojac iz Dnevne doze biljaka će vam na ova pitanja rado dati odgovor, a osim toga saznat ćete sve o izradi ispravnog supstrata, drenaži te kojim biljkama odgovara ovakav način uzgoja.

Kako izgleda lice tvoje biljke?

Možda ste čitali upute o održavanju biljaka, ali možemo se složiti da svaka biljka ima svoju osobnost. U ovoj radionici imat ćete priliku na glinenoj teglici nacrtati lice biljke koju ste prethodno odabrali. Prije nego što primimo kistove naučit ćemo nešto o glinenim teglama i kako ih najbolje koristiti te o biljkama koje ćemo saditi u tegle.

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.