O nama


Greencajt festival po prvi puta okuplja sve koji žele živjeti i raditi održivo. 

Kroz tri dana zabavnog i opuštenog druženja želimo na istom mjestu okupiti zelene entuzijaste i stručnjake iz raznih područja – dizajn, kultura, moda, hrana, tehnologija, znanost i zabava kako bi potaknuli posjetitelje da se odluče na zeleniji način života.

Želimo stvoriti festival koji prihvaća sve, ali i potiče te motivira kroz otvoreni razgovor i prezentaciju raznih inovacija da svatko od nas može bolje i da su i najmanje promjene bitne.  

Greencajt festival će pod krovnom porukom “Okreni novi list” predstaviti najnovije zelene trendove, inovatore i održive proizvođače uz brojne edukativne radionice koje će se baviti temama pravilnog razvrstavanja otpada, izrade samostalnih eko sustava, konceptom prenamjene predmeta koji nas okružuju i brojne druge.

Food market s vegeterijanskim menijem, tematski paneli s poznatim imenima iz svijeta poduzetništva, inovacija, energetike i zelenih politika, umjetnički i zabavni program te zeleni expo samo su dio bogatog sadržaja koji za cilj ima stvoriti zelenu zajednica koja će ovim putem dobiti mjesto za izravnu komunikaciju i razmjenu ideja.


Velika novost je i prva dodjela nagrade za promicanje zelenih i održivih tema pod nazivom Green Prix, koja će se dodijeliti najboljima u 5 kategorija.

Ključna poruka koju Greencajt festival želi poslati je da malim koracima te bez velikih odricanja u svakodnevnom životu možemo živjeti održivije.

Greencajt brine!

Ovogodišnji Greencajt Festival prilagođen je trenutnim okolnostima pa je u skladu sa time, uvjet za ulazak na festival EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti sve osobe koje su cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, osobe koje imaju negativan nalaz PCR ili antigenskog testa izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove zemlje iz koje dolaze (ne stariji od 48 sati) te osobe koje posjeduju liječničku potvrdu da su prebolile bolest COVID-19 (maksimalno 180 dana od datuma pozitivnog PCR testa). Djeca mlađa od 12 godina ne trebaju imati potvrde niti se testirati. Antigenski, tzv. brzi test, bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor Greencajt festivala po cijeni od 60 kn.

Budimo svi zajedno odgovorni i osigurajmo ugodno i bezbrižno druženje te ponesimo sa sobom lijepe uspomene kao i nova znanja i iskustva.