Pričamo li lovačke priče…

Dok su teme o održivosti i klimatskim promjenama sve prisutnije u svim sektorima društva i poslovanja, u ovom panelu istražit ćemo ulogu medija u oblikovanju te percepcije i praćenju tema o održivosti. Okupivši predstavnike vodećih medijskih kuća u Hrvatskoj, saznat ćemo jesu li mediji samo promatrači ili aktivno zagovaraju teme koje su neizbježne kad je riječ o našoj budućnosti.
Jedno je sigurno – kao što su mediji imali važnu ulogu u svim društveno-političkim promjenama, možda je sada pravo vrijeme da se istakne njihov doprinos i u ekološkim promjenama. Jer, na kraju dana, svaka priča ima mogućnost za preokret, a upravo su mediji često oni koji taj preokret i pokreću.

Jesu li oni svojevrsni “ekološki dirigenti”, koji usklađuju informacije i potiču priče o ekološkoj tranziciji ili bi trebali ići korak dalje? Neki od medija već su se upustili u stvaranje vlastitih održivih projekata i inicijativa unutar svojih platformi. Kako su pronašli ravnotežu između praćenja klimatskih promjena, razlikovanja “lažnih vijesti” od potencijalno ključnih informacija, i koliko je to danas izazovno, otkrit će nam naši panelisti. Postaju li novinari koji prate zelene promjene specijalisti i analitičari u moru informacija iz različitih izvora?
Bez obzira na različite perspektive, možda nema jednog “ispravnog” puta ili jedinstvenog odgovora.

Vinko Filipić
GREEN.HR I GREENCAJT, OSNIVAČ PLATFORME I DIREKTOR FESTIVALA
Andrej Ribičić
VEČERNJI LIST, ZAMJENIK VODITELJA MARKETINGA I VODITELJ PROJEKTA REZOLUCIJA ZEMLJA
Ivona Čulo
SVEUČILIŠTE SJEVER, ELLE HRVATSKA, MIXER.HR, v.d. PROČELNICE ODJELA ZA KOMUNIKOLOGIJU, MEDIJE I NOVINARSTVO, DIREKTORICA
MODERATOR:
Petar Štefanić