Učimo od Danske: Kako postati najodrživija zemlja na svijetu?

Iz vruće fotelje danskog Ministarstva okoliša stiže nam nevjerojatna političarka! Danska, zemlja koja je postavila visoke standarde održivosti, inspiracija je ne samo nama nego i cijelom svijetu u tome kako se veliki ciljevi postižu korak po korak. Što to znači za Dansku? Emisije smanjene za 70 posto, čisti zrak, prosperitetno društvo i naš Planet koji u Danskoj „lakše diše“. Connie Hedegaard, bivša ministrica klime, okoliša i energije, otkriva nam ključne korake u implementaciji ovih zahtjevnih ciljeva.
Kroz ambiciozan Zakon o klimi 2020., Danska je odlučna u smanjenju emisija stakleničkih plinova za 70 posto do 2030. To nije samo puka izreka – to je postala stvarnost zahvaljujući Velikom akcijskom planu 5P (prosperitet, ljudi, planet, mir i partnerstvo).
Fascinantan primjer danskog uspjeha poziva na djelovanje i sve nas; Connie Hedegaard će nam prenijeti energiju promjene iz prve ruke, motivirajući nas da zajedno kreiramo bolju budućnost za sve. Saznajte kako postati klimatski neutralan do 2050. godine i koje konkretne korake Danska poduzima u ostvarenju svog vizionarskog cilja.

Connie Hedegaard
MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA, KLIME I ENERGIJE DANSKE, BIVŠA MINISTRICA I VISOKA POVJERENICA EU KOMISIJE