A Little Piece of Island that changes the Game for the Planet

Ovo je priča o Samsøu, malom danskom otoku, koji je postao svjetsko energetsko čudo. Prije tridesetak godina, danske vlasti postavile su zahtjevan cilj za svoje otoke: postati samodostatni u obnovljivoj energiji. Otok Samsø, koji do nedavno nije bilo ni na karti energetskih inovacija, postao je svjetski pionir u korištenju obnovljivih izvora energije, upravo vođen vizionarskom snagom Sørena Hermansena.
Ubrzo nakon što su se otvorila vrata ove energetske revolucije, Samsø je postao domaćin vjetroturbina, centralnog grijanja pokretanog snagom obnovljivih izvora energije, te široke upotrebe solarnih panela. Otočani, s nevjerojatnom predanošću i Hermansenovim stručnim vodstvom, ostvarili su impresivan uspjeh: Samsø danas proizvodi više električne energije nego što troši, smanjujući emisiju ugljika za nevjerojatnih 140 posto.
Kako je ovaj mali otok, upravo zahvaljujući vizonaru Sørenu Hermansenu pretvoren u globalni simbol obnovljive energije? Kako su lokalna zajednica i europski ekološki standardi postali ključni igrači u tom trijumfu? Odgovore na ova pitanja otkrijte na predavanju o prvom obnovljivom otok na svijetu!