Søren Hermansen

GREEN HERO OF ENVIRONMENT PREMA TIME MAGAZINU, DIREKTOR SAMSØ ENERGY ACADEMY

Danac Søren Hermansen, svestrani je stručnjak i pionir u području održivosti i obnovljive energije. Njegova strast i fascinacija okolišem doveli su ga do uspjeha koji je postigao na svom rodnom otoku, Samsø. Naime, otok je od 2007. godine  samodostatan i CO2 neutralan te je tako postao prvi otok na svijetu sa 100% obnovljivom energijom. Vizija Samsøa je postati neovisan o fosilnim gorivima do 2030. godine.

Hermansena je 2008.godine, američki Time Magazine, proglasio „Green Hero of environment“, a 2010. godine dobio je švedsku Gothenburg nagradu  koju nazivaju okolišnom „Nobelovom nagradom“. 2011. godine dodijeljena mu je nagrada bivšeg danskog ministra za okoliš i energiju, nagrada Svend Auken.

Danas je Hermansen izvršni direktor Energetske akademije Samsø, politički  aktivist, futurolog i predavač. Svjetske nagrade donijele su mu međunarodno priznanje i pozornost, čime je Hermansen postao „must have“  predavač na globalnoj razini.

Ujedno je i predani lider u području obnovljive energije, a Samsø je, pod njegovim vodstvom, postao  inspiracija i primjer uspješnog prelaska na klimatski neutralan način života.

Pogledaj i ostale govornike