FEEDING THE FUTURE: Što serviramo na tanjuru budućim generacijama?

Zamislite kako će izgledati naš tanjur 2050. godine? Hoće li se na njemu pronaći brašno od cvrčaka u kombinaciji s lokalnim namirnicama? Hoćemo li jesti pšenicu, voće i povrće koje sada poznajemo ili ćemo se morati zadovoljiti nečim drugim? Jedno je sigurno; svijet se nepovratno promijenio, a klimatski izazovi stavljaju pod povećalo i našu prehranu.
Minimiziranje otpada u kuhinji postalo je već danas ključno rješenje za smanjenje količine hrane koja završava kao otpad. Otvorili smo vrata svježim biljnim okusima koji su zamjena za meso, te kreativnim kombinacijama koje ne samo da mame naša nepca, već igraju ključnu ulogu u očuvanju našeg okoliša. Ovo gastro putovanje, na neki način, obećava novu revoluciju na tanjuru, ali daje i pogled na inspirativnu i ukusnu gastronomiju.
Svježe namirnice lokalnih proizvođača, zero waste kuhanje i biljni pripravci kao ukusna zamjena za meso postaju glavne teme rasprave o budućnosti hrane, koje će pokrenuti naše okusne „papile“ prema novim gastronomskim avanturama.

MODERATOR:
Nevena Rendeli Vejzović