Future of tourism: Hit the sustainable road!

Turizam je oduvijek bio ključna karika ekonomskog razvoja mnogih europskih destinacija, osobito onih mediteranskih, pa tako i Hrvatske. Njegov utjecaj na BDP, zapošljavanje i lokalnu zajednicu predstavlja ne samo izazov, već i priliku da stvorimo održivu priču nakon ere masovnog turizma.
Dok klasične slike suncem okupane obale polako blijede, novi turisti prepoznaju važnost održivosti na svojim putovanjima. Za svoju destinaciju sve više biraju autentično okruženje,domaću izvornu hranu, te mogućnost da osjete „bilo“ lokalnih stanovnika. Slobodno možemo reći da je današnji turist sve izbirljiviji.
Na ovom panelu istražit ćemo trenutno stanje u turističkoj industriji u Europi i Hrvatskoj, te kako se prilagođavamo promjenama i donesenim zakonima o održivom turizmu. Kroz razmjenu ideja i dijeljenje najboljih praksi, naši govornici govorit će nam o turizmu koji ne samo da istražuje ljepotu destinacija, već poštuje okoliš, kulturu i zajednicu. Želimo otkriti kako održivi turizam postaje integralni dio zakonodavnog okvira Europe, pružajući nam smjernice za budućnost turizma.
Budućnost turizma zasigurno je u našim rukama, a naši stručnjaci i avanturisti će vam iz prve ruke pružiti svoje viđenje budućnosti za turističke destinacije i zemlje.

Ben Fogle
BBC NOVINAR I AUTOR TV SERIJE "LJUDI OD DIVLJINE"
MODERATOR:
Petar Štefanić