Douglas McMaster

VLASNIK LONDONSKOG „SILO“ RESTORANA, PRVOG ZERO-WASTE RESTORANA U SVIJETU

Douglas McMaster, ikona održivosti i kreativnosti, osnivač restorana Silo; pokretač promjene, vizionar koji je preokrenuo stoljećima utemeljenu gastronomsku industriju. Njegovo bogato iskustvo u renomiranim restoranima pokretačka su snaga za sve ostalo što je uslijedilo. McMaster je testirao granice konvencionalne kuhinje, otvorio put prema revolucionarnom zero waste pristupu i postao ikona održivosti i kreativnosti.

Tijekom svoje karijere, Douglas je dobio brojne nagrade i priznanja; 2014. osvojio je nagradu za ‘BBC-jevog mladog kuhara godine’, a potom i za ‘Britanskog najinovativnijeg kuhara’ na prvoj dodjeli nagrada Young British Foodie. Samo dvije godine nakon otvaranja, Silo je osvojio prestižnu nagradu Observer Food Monthly za ‘Najetičniji restoran u Britaniji’.

U lipnju 2018., Silo je osvojio i nagradu ‘Britain’s Most Innovative Restaurant’ na Craft Guild of Chefs Awards. Silo je 2019.godine ušao u uži izbor za nagradu ‘World Restaurant Awards 2019’ za inovacije i etičku praksu.

Pogledaj i ostale govornike

Ksenija Petričević

ERNST & YOUNG HRVATSKA, ODJEL FINANCIJSKO-RAČUNOVODSTVENOG SAVJETOVANJA I SAVJETOVANJA ZA ODRŽIVOST,MANAGER